Kisangani – Equipament de 69 dispensaris

El projecte va destinat a 69 poblats, instal.lats a la jungla de la conca nord del riu Congo, més o menys propers (de 12 a 140km) de Kisangani, capital de la província Oriental.

Els 93.800 habitants d’aquests poblats, aïllats per falta de camins viables i de ponts per creuar les nombroses corrents fluvials que els envolten, viuen de l’agricultura i de la pesca. També del treball en les mines de diamants i coltan quan ho aconsegueixen, amb tots els riscos que aquesta explotació minera suposa. L’oficina d’Obres Mèdiques de la diòcesi de Kisangani, BDOM en sigles, demana el projecte com a part d’un més ampli amb el qual pretén millorar la deficient situació de l’atenció sanitària a la zona. Les malalties endèmiques (tifus, malària, tuberculosi, gastroenteritis, sida, etc.) Proliferen ja que les cures que reben els pacients, uns 28.200 a l’any. Són de mala qualitat per manca d’un equipament mínim actualitzat i de formació del personal en el Centres de salut que gestiona el BDOM i és freqüent que la gent prefereixi anar als bruixots i curanderos. Per pal.liar la situació s’ha elaborat un pla per a 69 centres sanitaris, corresponents a altres tants poblats, en què es formarà el personal tècnic i sanitari i se’ls proveirà de medicaments i de l’equipament necessari. Demanen a Mans Unides l’equipament, juntament amb les despeses d’un seguiment trimestral durant un any. Per altra banda compten amb l’ajuda de Soulan i Cordaid. El BDOM s’encarregarà del control, realització i supervisió de tot el projecte.

Durada del projecte: 24 mesos
81.497,00 €

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>