Colombo – ampliació de col·legi femení

Colombo_-_sri_lanka

L’escola femení dels Sants Àngels de l’esperança està situat en Payagala, zona costera al sud-oest de l’illa de Sri Lanka. La població es dedica majoritàriament a la pesca. En trobar l’escola a 100m de la vora del mar, les conseqüències del tsunami de desembre de 2004 van ser especialment devastadores, inundant tota la zona i resultant greument danyats tots els edificis. L’escola, que llavors es deia St Joseph Balik Girls Primary School, va ser completament destruït per la catàstrofe i el Govern, que era llavors propietari de l’escola, va proposar construir-lo de nou a 3 km de distància. Però els pares dels alumnes va insistir en què continués en el mateix lloc. Amb l’ajuda de l’Arxidiòcesi – actual propietària de l’escola-i altres donacions, comprar més terreny, han reconstruït parcialment les antigues instal.lacions i han construït el primer pis dels quatre que finament tindrà el nou edifici que permetrà ampliar l’educació fins als 16 anys. Serà un edifici molt senzill i amb tres aules per pis que augmentarà la capacitat de l’escola fins a 500 alumnes. Actualment l’escola té 251 alumnes de 5 a 12 anys. Imparteixen un ensenyament de gran qualitat en llengua vernçacula (singalès). Tenen 39 òrfenes en un internat, també habitat per les mateixes germanes, situat a 4 km, a les que porten a l’escola amb autobús. L’Arxidiòcesi i la congregació de les germanes que gestionen l’escola i aporten les quantitats necessàries per garantir el manteniment de l’escola, beques i pagament del professorat. En total, 115 alumnes van a l’escola completament gratis. L’escola està en vies de ser reconegut pel govern. En aquest sentit, la construcció del nou edifici facilitarà el reconeixement oficial d’aquest i l’accés a les subvencions estatals. Demanen la nostra ajuda per construir només el primer i segon pisos del nou edifici, ja que l’augment de cursos es farà gradualment. Es comprometen a finalitzar l’edifici construint el tercer pis amb els seus propis mitjans i / o mitjançant donacions, d’igual manera que han construït el pis baix. Aporten el terreny i el pis ja construït com a contribució local.

Durada del projecte: 12 mesos
57.591,00 €

 

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>