Thalarkulam (Índia) – Construcció de classes – projecte de Benicarló

Thalarkulam és una població majoritàriament catòlica, en la qual viuen unes 1.300 famílies de pàries o descastats segons el sistema indi de castes. Està situada a l’interior de Tamil Nadu, al con sud d’Índia. La població es sustentava gràcies a l’agricultura i les palmeres, amb l’escassetat del monsó en els anys recents, i l’aparició de resines sintètiques, ambdues activitats han decaigut i actualment el govern classifica la zona com molt retardada. Els homes són jornalers esporàdics i les famílies viuen al límit de la pobresa, tot i que les dones lien cigars beedi o fabriquen mistos a casa. Sovint també els nens treballen. El poble va ser missió dels Jesuïtes, qui van construir una escola el 1950. Els nens estudien encara en aquest edifici, molt vell i espatllat, i com l’escola s’ha quedat petita algunes classes es donen en el sòl del pati. El mal estat de les classes dificulta la concentració i l’aprofitament dels nens; com a resultat obtenen baixos resultats i això unit a la difícil situació de les seves famílies provoca un alt grau de fracàs i abandonament escolar. La nostra contrapart és la Diòcesi de Palayamkottai, propietària de l’escola. Juntament amb els pares i alumnes, demanen ajuda de Mans Unides per construir un nou edifici amb cinc aules, deixant fonaments preparats per afegir un primer pis més endavant. En les noves aules s’allotjaran les Classes de sisè a vuitè curs, que fins ara es donen en elprimer pis de l’edifici vell, ple d’esquerdes i humitats. S’equiparà la instal.lació amb o bloc de lavabos, i se’ls ensenyarà a utilitzar-los. Els beneficiaris directes són 210 nens i nenes d’uns 11 anys. Indirectament es beneficiarà a una població de 1.289 persones, amb programes de suport i conscienciació fora d’horari escolar. Es tracta d’una comunitat unida, que ha participat col.lectivament amb anterioritat a la construcció de carreteres i camins locals, i participaran també en la construcció d’aquest edifici. A més, els beneficiaris aporten una quantitat en metàl.lic fruit d’una col.lecta. Sabem que el progrés en la vida dels nens està marcat per l’educació que reben, i una nova escola, amb classes àmplies i lluminoses, i amb suport escolar en acabar les classes, afavorirà l’estudi i reduirà el fracàs escolar.

Durada: 12 mesos
40.740,00 €

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>