Zimbabwe (Siakobvu) – Ampliació, construcció de biblioteca, administració i lletrines secundària rural

St Michael és una nova Missió situada a Siakobvu, a la província de Mashonaland Oest a Zimbabwe. La missió cobreix una àrea de 6.000 Km2 i té una població de 30.000 habitants. La majoria de la població són desplaçats que van ser assentats en aquesta zona per deixar espai per al llac artificial Kariba, un dels més grans del món i que supleix d’electricitat a Zàmbia i Zimbabwe. És una de les àrees més marginals i menys desenvolupades de tot el país. Es tracta d’un lloc remot, mal comunicat, amb un clima extremadament calorós, una terra rocosa poc apta per a la argricultura i sense tot tipus d’infraestructures. A la zona abunden els animals salvatges que destrossen les poques collites i el nivell educatiu és molt baix degut, en gran part, a la manca d’escoles. En Siakobvu i en una àrea d’uns 6 km Hi ​​ha sis escoles de primària, mentre que les dues escoles de secundària més properes estan a 50 i 70 Km Molts nens han d’abandonar els seus estudis perquè els seus pares no poden enviar-interns i és impossible recórrer aquesta distància diàriament. La necessitat d’una escola de secundària era urgent i la comunitat portava pressionant des de 1999 perquè s’obrís una escola de secundària. Finalment va ser cedit un terreny per les autoritats locals a l’Església Catòlica per a la construcció d’una escola d’aquestes característiques. A principis de 2007 van aconseguir construir un bloc de dues aules i un habitatge per a professors. Posteriorment amb l’ajuda de Mans Unides van construir dos blocs, tres cases per a professors i un bloc de latrines. Ens demanen ara una nova ampliació, necessària per al bon funcionament d’aquesta escola que va creixent per fases gràcies a l’obstinació de la comunitat, la implicació de la Diòcesi i el suport de Mans Unides. L’ampliació consistirà en la construcció d’una Biblioteca que proporcionarà als nens un lloc d’estudi i que serà de lliure accés per als joves de la zona, un bloc d’administració i unes latrines per a professors. Els beneficiaris aportaran les pedres, sorra i aigua. El Ministeri d’Educació pagarà als professors. La diòcesi s’ocuparà de l’equipament. Les latrines es realitzaran també amb aportació local. El projecte serà coordinat per la diòcesi de Gokwe, i supervisat estretament pel Bisbe, antic sacerdot del IEME (Institut Espanyol de Missions en Estranger). Els beneficiaris directes seran els 180 alumnes de l’escola, els beneficiaris indirectes seran els habitants de la zona (30.000)

Durada: 12 mesos
78.000,00 €

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>