Conveni Ajuntament de Benicarló

L'Ajuntament de Benicarló i l'entitat Mans Unides Benicarló han signat un conveni de col·laboració per finançar un projecte de producció i comercialització de teixits artesanals per part de dones indígenes de Guatemala. L'aportació municipal serà de 6.000 euros.

El conveni que han firmat l'Ajuntament i Mans Unides dóna resposta a les necessitats i iniciatives de les diferents comunitats des països més desafavorits, en aquest cas, el projecte que finançarà l'Ajuntament té com a objectiu fomentar i millorar la producció i comercialització de teixits artesanals i la producció de derivats del processament de plantes per part de grups de dones de 30 comunitats dels municipis de Sayaxché i San Luis, al departament de Petén, Guatemala.

Amb la millora de la producció i la comercialització dels seus productes, es generaran ingressos que ajudaran a disminuir els nivells de pobresa de la població. Per a això, s'enfocarà la venda de productes de manera cooperativa i es formarà a les dones en coneixements d'administració de xicotetes empreses.

Un dels principals objectius d'aquest projecte és procurar una vida digna a les persones que hi participaran, ja que la major part de la població d'aquestes 30 comunitats viu en l'extrema pobresa i en exclusió social. El cost total del projecte és de 238.990 euros, dels quals l'Ajuntament n'aportarà 6.000 euros.

La firma del conveni s'emmarca en les ajudes que l'Ajuntament destina cada any a projectes de cooperació internacional. L'alcalde de la ciutat, Marcelino Domingo, ha confirmat que, a pesar de la difícil situació econòmica, "l'Ajuntament continuarà mentre podrà col·laborant amb aquest tipus de projectes que ajuden a dignificar una mica la vida a les persones més desfavorides". Per la seua banda, la presidenta de Mans Unides Benicarló, Elena Tortajada, ha agraït l'esforç de l'Ajuntament i la continuïtat de la col·laboració del consistori, que es remunta ja al 1995.

Mans Unides – Benicarló

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>