L’Ajuntament de Benicarló col·labora en el finançament d’un projecte de cooperació a Guatemala

16652-1L’Ajuntament de Benicarló i Mans Unides han signat un any més un conveni de col·laboració per a finançar un projecte per a reduir la vulnerabilitat que provoquen els desastres naturals a través de la formació i capacitació. L’aportació municipal serà de 5.000 euros.

Un any més, i ja en van 19, han formalitzat un conveni pel qual l’Ajuntament es compromet a col·laborar en els projectes de desenvolupament en el Tercer Món que du a terme Mans Unides. En aquest cas, els 5.000 euros que aporta l’Ajuntament es destinaran a finançar un projecte a Guatemala que té l’objectiu de reduir les vulnerabilitats i reforçar les capacitats de resposta davant dels fenomens naturals.

Aquest projecte pretén contribuir a fer front als desastres naturals mitjançant la formació i la capacitació de la població de 21 comunitats de Quetzaltenangoy i San Marcos. El 80 % dels habitants d’aquestes zones són indígenes i es dediquen a l’agricultura de cultius bàsics, i per tant són especialment vulnerables davant de les situacions d’emergència com tempestes o terratrèmols. Amb aquest projecte, dividit en dues fases de 12 mesos cadascuna, es reforçarà la capacitat de resposta i el lideratge de les dones, un dels col·lectius més vulnerables de les comunitats indígenes.

La firma del conveni s’emmarca en les ajudes que l’Ajuntament destina cada any a projectes de cooperació internacional i respon al compromís que des de fa 19 anys el consistori manté amb Mans Unides. L’alcalde de la ciutat, Marcelino Domingo, ha volgut agrair la tasca que duen a terme des de Mans Unides i els ha animat a continuar amb aquest tipus de projectes. Per la seua banda, la presidenta de Mans Unides Benicarló, Tere Melet, ha agraït l’esforç de l’Ajuntament i la continuïtat de la col·laboració del consistori.

Font: http://www.ajuntamentdebenicarlo.org/pdo/ppdo-shostd.php3?i_pdo=16652&g_idioma=v&i_url=%2Findex.php3

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>